onsdag 18 januari 2012

Födelsedagsförberedelse

Ja så är klockan alldeles för mycket igen.

Den här kvällen ägnas åt att göra fint i köket inför stora damens födelsedag i morgon. Vi brukar alltid göra fint och duka i ordning frukostbordet kvällen innan, med serperntiner och flagga, kort och paket. Nu ligger vi dock lite efter med den allmänna ordningen i kökkenet så det har tagit lite tid att komma till själva dukningen.

I söndags gjorde vi pepparkakshus. Jag vet inte om vi är sent eller tidigt ute men barnen var nöjda iallafall och på lördag är det rivningsdags. Fast, möjligen kommer det inte klara att stå pall i morgondagens festligheter.

Stora lillebror håller på att växla från blöja till kalsonger. Det går väl sådär. Visst är det spännande med kallingar men oj vafd svårt att känna när det är dags... Ska skaffa nån slags sprejflaska så man kan blanda lite såpvatten att göra rent med när det behövs, för här skvätts det lite varsomhelst.

Bakandet har gått lite i stå på sistone och någon surdeg har vi inte haft igång på mycket länge. Men vi har ett bröd som visserligen jäses med vanlig jäst men det är så pyttelite att det måste jäsa mycket länge och det blir riktigt härliga, stora bröd som smakar nästa som surdegsbröd. Och med härligt hård,seg skorpa.
Men nu är det tårta som gäller. En till i morgon, och några till kalaset i helgen. Som om det inte vore nog ska jag baka en till en kollega också. Vi firar varandra på jobbet nämligen och nu är det min tur att uppvakta. Men det är väl lika bra att passa på när nu ånga är uppe.

Men nu är det dags att stänga butiken för idag!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar